Som studerende, er det ikke meget vi får udbetalt. Det hjælper selvfølgelig på det med et studiejob, men der er jo også en del udgifter. Bøger, fester, mad, husleje, el osv. Vi vil alle gerne ud og rejse og det er jo nu hvor vi er unge og ingen forpligtelser har, at det er ekstra fedt at rejse. Men hvordan får man råd? Du kan for eksempel få et lån. Se hvordan du kan lån 5000 kroner nu. Ellers kan du fortsæt med at læse vores guide.

Drop cafémad og latte

Ja, det er super hyggeligt at tage på café med veninderne. Men det er simpelthen også der meget af SU’en forsvinder hen. Hvis du drikker, lad os sige 10 cappuccino om måneden er det faktisk 400 kr om måneden! Lad så sige du også spiser salater, nachos osv 4 gange om måneden er det faktisk omkring 340 kr om måneden. Så det vil sige, hvis du blot dropper cafébesøg i 3 måneder, kan du spare 2220 kr op! Det er allerede nok til en afbudsrejse og så skal du blot have lommepengene med. Så det er virkelig værd at tage et kig på ens café vaner som noget af det første.

Workaway

Hvis du ikke er villig til at droppe cafémaden, og hvis du virkelig er klar på eventyr, så kan vi anbefale workaway.info. Her kan du finde værter i hele verden, hvor du kan bo hos dem og få kost og logi imod at du så hjælper dem med forskellige ting. Det kan for eksempel være at du skal hjælpe dem på deres farm med dyr eller høste diverse frugter og grøntsager, eller måske hjælpe dem med at renovere deres hus. Det eneste du på den måde skal spare op til, er selve fly/tog/busbilletten derhen. Så kan du selv vurdere hvor langt du har råd til at tage væk. Det er i hvert fald en fed måde at rejse på, som klart er på budget for en studerende. Hvis du vil rejse for eksempel hele sommeren, kan du også finde flere værter og så rejse fra den ene vært til den anden.

Arbejde imens du rejser

Der er også mange der tager til lande, hvor det er nemt for udlændinge af få småjobs. På den måde kan du rejse, arbejde, spare op og så rejse videre. Et land hvor det for eksempel er forholdsvis nemt, er Australien. Du skal selvfølgelig søge om arbejdstilladelse, men det kan du nemt få som dansker i Australien. Så kan du få et job på en café eller bar fx, og så spare op til at rejse videre. Der er mange der arbejder i 2-3 uger i Australien, og så bruger de tjente penge til at tage en tur til Asien. Det er nemlig ikke dyrt at flyve dertil fra Australien og så er det super billigt både at bo, spise og drikke i mange af de sydasiatiske lande. Thailand er et meget populært valg. Bare husk at du skal have penge til hjemrejsen.

Det var nogle af vores forslag, til hvordan du som studerende stadig kan tage ud og opleve verden. Hvis du har nogle andre gode forslag, som vi mangler at nævne her, så er du velkommen til at skrive til os. Vi vil selvfølgelig gerne anbefale andre forsalg her på vores blog. I er også velkommen til at skrive til os, med forslag til andre artikler.