Måske overvejer du en elektrisk cykel, men du er knyttet til din eksisterende cykel – hvad enten det er af personlige, økonomiske eller andre grunde. Frygt aldrig, med det stigende antal elektriske cykelsæt på markedet kan et sæt let konvertere din yndlingscykel til en elektrisk cykel med de samme funktioner, der findes på producerede e-cykler.

Måske starter du ikke med en aktuelt ejet cykel, men har dit hjerte indstillet på en cykel, men vil gerne have de ekstra forbedringer af en e-cykel. Du kan købe den foretrukne cykel, og med den enkle tilføjelse af et elektrisk cykelsæt får du den e-cykel, du ønsker tilpasset med dine ønskede cykelfunktioner + magt.

I mange tilfælde kan du spare penge ved at få et konverteringssæt af god kvalitet og sætte på din cykel af bedre kvalitet, hvilket giver dig en mere tilpasset model e-cykel med mere avancerede muligheder. Hvis du handler efter en brugt cykel af god kvalitet og derefter klæder den med et godt cykelkonverteringssæt, kan du ende med en højkvalitets e-cykel til en brøkdel af prisen for dem, der er samlet af producenterne.

Skønt et ord med forsigtighed: Du skal realistisk evaluere dine tekniske færdigheder eller tilføje ekstraomkostningerne for en dygtig tekniker til at installere konverteringssættet, hvis factoring-omkostningsbesparelser er dit incitament til at købe et elektrisk cykelkonverteringssæt. Du skal også have tålmodighed og dygtighed til at undersøge sagen og træffe et passende valg, da ikke alle sæt passer til alle cykler. Du skal også lægge mærke til batteri til elcykel.

Spørgsmål, du skal stille, når du køber et el-cykelsæt:

Er dette elektriske cykelkonverteringssæt til en diy-entusiast, eller skal det kun monteres af en kvalificeret montør?

Hvis du har en favoritcykelbutik, kan du kontrollere, om de reparerer e-cykler. Elektrisk cykelservice og reparation er ikke let tilgængelig i alle cykelbutikker, og der er heller ikke installation eller service af cykelkonverteringssæt. Når du overvejer et konverteringssæt, kan du tjekke ind med kvalificerede cykelservicecentre i dit område og vælge en model, der kan vedligeholdes tæt på hjemmet. Noget arbejde kan kræve, at du sender cyklen eller dele til en specialist eller producentens servicetekniker.

Hvilken teknologi anvendes af e-cykel-konverteringssættet?

Størstedelen af ​​de konverteringssæt, der er tilgængelige på markedet, bruger hubmotorer og tilbydes typisk klar ejet i et hjul. Mange af systemerne bruger en gashåndtagskontrol, mens nogle mere sofistikerede modeller som BionX har pedalsensorer, så strømmen sparker ind, når rytteren begynder at pedalere (pedelec).

Er konverteringskit beregnet til fastgørelse af forhjul eller baghjul?

Entusiaster brænder især for den ene eller den anden mulighed og nævner let fordele og ulemper ved hver. Kort sagt, den forreste navmotor er lettere at installere og vil udligne cyklens vægt, hvis batterierne er bagpå. Mange foretrækker håndteringen, selvom en tilbagetrækning er, at de forreste gafler kan være mere modtagelige for svigt – især hvis rammen er aluminium – med stålgafler og en momentarm, er svigt mindre sandsynligt.

Den bageste navmotor er mindre mærkbar og giver mulighed for mere drejningsmoment på grund af den ekstra ryttervægt over baghjulet. Hvis frafaldet mislykkes, er det mindre sandsynligt, at det forårsager skade. Et bagnavssæt er dog mere udfordrende at installere, da du skal bekymre dig om gearing, skifteren og muligvis ikke rummer et 7-trins frihjul, som er almindeligt på de fleste cykler. På grund af den ekstra vægt bagpå kan cyklen blive ubalanceret og sværere at håndtere, hvis batteriet også er bagud.

Hvad er monteringskravene til batteriet?

Med alle typer sæt skal du finde ud af kravene til monteringen af ​​batteriet, og om det passer til din særlige cykelstel og kørestil. Skal batteriet monteres på et bageste stativ, ramme eller sadelpind?

Du kan læse meget mere om elcykel på Batteri-til-elcykel.dk