Vi har ikke tænkt os at lave en liste over hvilke gryder, pander og glas du skal have i din lejlighed. Det regner vi med du selv er helt med på, men vi har nogle gode tips til ting eller områder, som klart vil gøre din studietid bedre. God læselyst.

Tøjopbevaring

Ikke nok med at du selvfølgelig skal have et sted at opbevare dit tøj af rent praktiske årsager, der er også noget tidsbesparelse at hente i tøjopbevaringen. Vi havde en dag en snak om det med at komme for sent afsted. Især os piger opdagede, at oftest hang det sammen med at vi ikke vidste hvad vi skulle tage på om morgenen, og dermed forsinkede det at vælge tøj om morgenen, os faktisk ret ofte.

Sofie kom på en virkelig god løsning, som vi andre piger nu også benytter os af. Hun opbevarer sit tøj i et tøjskab, men hun fandt et smart tøjstativ, som ikke fylder særlig meget, hvor hun vælger og prøver sit outfit på aftenen før, og så hænger det frem på tøjstativet, så det er klart til næste morgen. Efter hun fandt på denne løsning, kommer hun meget sjældent for sent ud af døren. Så det kan virkelig anbefales.

Læseområde til hjemmestudie

Langt de fleste studier kræver, at man læser og skriver opgaver hjemme. Hertil er det virkelig vigtigt at have et godt sted, hvor man kan læse og skrive. Noget af det vigtigste er dermed, at du har et godt sted at sidde, det vil sige en god behagelig stol, som selvfølgelig heller ikke er for behagelig, det går jo heller ikke at det bliver et sted hvor du får lyst til at tage en lur. Men en god stol som du kan sidde behageligt i, i mange timer.

Dertil skal der selvfølgelig også være et godt skrivebord, det er vigtigt det passer godt i højden, så du ikke får ondt i ryggen. De fleste skriveborde har allerede en fin højde, men for at skriver dig en god højde, kan du sørge for at den stol du køber kan justeres i højden. Der findes også borde, som kan justeres. Så det er op til dig, bare så længe du kan sidde behageligt og læse/skrive.

En læselampe er også meget vigtig, og ofte undervurderet. Når du vælger lamper til din studiebolig, tænker du måske blot på at rummet skal oplyses, men det er faktisk ikke helt nok til læsning. Her er det vigtigt at du har en lampe med et mere koncentreret og kraftigt lys, så du kan læse uden at blive træt i hovedet.

Selvom meget foregår online, er der skal en del fysiske bøger der skal læses under et studie. Så husk at anskaf dig en god læselampe til skrivebordet. Endnu bedre, hvis det er en lampe du kan flytte på, så du også kan sidde i sengen og læse. For tro os når vi siger, at du ofte vil få lyst til at læse lektier i sengen.

Se mere hos detmodernehjem.dk, et blog hvor du kan finde inspiration til din studiebolig.