København er faktisk ikke det sværeste sted at finde et studiejob. Det hænger nok sammen med at der er så mange caféer, biografer, restauranter osv. Det er nogle af de populære løsninger, som mange benytter sig af. Men her er lidt tips til studiejobs i København.

Steder med døgnåbent

7-eleven og McDonalds er butikker der er så mange af i København, så nærmest uanset hvor du bor, kan du finde en i nærheden. Der er flere fordele ved at få et studiejob et af de steder. Fx er det steder hvor der er døgnåbent, så der er rig mulighed for at arbejde uden for skoletiden. Endda også om natten, hvis du har fri dagen efter. Her kan du virkelig tjene ekstra penge ind, fordi der er tillæg om natten. Udover det får du også rabat på de ting man kan købe. Måske er McDonalds ikke det bedste sted at få sin føde fra, men i det mindste får du rabat på tømmermændsmad. Det er da heller ikke dårligt.

Plejehjem og hjemmeplejen  

Hvis du kan lide at arbejde med mennesker, er plejehjem en virkelig god mulighed. Her er der også skæve arbejdstider, hvor de ofte har brug for afløsere der kan give en hånd med. Det giver en ret god løn, og så kan det endda være et ret hyggeligt arbejde. Selvfølgelig skal man lige være forberedt på at det også kan være psykisk hårdt. Det er ikke altid de gamle er ved deres fulde fem, og dermed kan de godt finde på at tale grimt eller blive meget følsomme. Ja endda lange ud efter en. Så det kræver også at man er lidt robust, hvis man vil arbejde sådan et sted.

Generelle tips og gode råd

Når du skal finde et studiejob, er det altid godt at bruge sit netværk til en start. Har du for eksempel en ven der allerede arbejder et sted, kan du nemmere få foden indenfor døren. De kan nemlig anbefale dig, og arbejdsgivere ansætter ofte folk som de bliver anbefalet. Det er også en god idé at lave et godt CV, rent faktisk er det en god idé at printe det ud. Så kan du nemlig starte med at gå rundt i området og dele dit CV ud. Det gode ved at arbejde tæt på hvor du bor, er nemlig at du på den måde nemt kan komme med kort varsel. Udover det, er det også rart at transporttiden ikke er lang til og fra dit studiejob.   

Et af de vigtigste råd vi vil give videre til dig der leder efter et studiejob, er: Altid at møde op til tiden! Hvis du bliver forhindret, så giv altid besked i god tid. Kom aldrig for sent! Hvis du altid kommer til tiden, er det også mere troværdigt når du rent faktisk er sent på den af en god grund. Det kan jo ske for alle at man er sent på den, men det skal altså være af en god grund. Og hvis du tit kommer for sent, så er der som regel ikke en god grund til det. Hvis du er en god medarbejder der altid kommer til tiden, er der også stor sandsynlighed for at arbejdsgiveren vil skrive en god anbefaling, og det kan virkelig komme dig til gode, når du skal bruge et nyt studiejob senere hen.