At studere i Danmark er et glædeligt udsyn for mange udenlandske studerende nu om dagen. Uddannelsesinstitutionerne i Danmark byder globale studerende, lærere og forskere velkommen. Danmark anbefaler også høje funktioner og muligheder for uddannelsesforskning.

Danske uddannelsesinstitutioner og universiteter anerkendes for deres forskning af høj kvalitet inden for områder som fødevarer, miljøvidenskab og bioteknologi. Den danske regering tilbyder social sikkerhed, gratis uddannelse og sundhedspleje i hele verden for alle dens borgere. Hvis du kommer fra lande uden for EU, kræver nogle universiteter, at du betaler for at studerer. De fleste studerende klarer dette ved at få et studiejob. Der er også studerende, der tager lån for at betale for deres uddannelse. En af det mest populære lån blandt studerende er et mobillån, hvor det nemt og hurtig at ansøg.

Danmark er beliggende i Centraleuropa, hvilket gør det nemt for folk at rejse overalt i Europa ved hjælp af Euro-skinnen. Transportsystemet er meget billigt, og de fleste mennesker pendler med at bruge cykler som et miljø, der er bedårende. Det danske folk er socialt, og landet er sikkert og rent. Et par flere grunde til, at uddannelse i Danmark er ideel er:

1. Bred vifte af uddannelsesmuligheder
2. Hænder på muligheder med hensyn til erhvervsuddannelse Udvekslingsprogrammer
3. Kortvarige programmer og sommerskoler
4. Muligheder for økonomisk støtte
5. International anerkendelse af uddannelser og akademiske programmer
6. Adgangskrav til studier i Danmark
7. Adgangskrav til studier i Danmark

Der er nogle generelle krav som engelsksprog, undervisningsgebyrer og nogle andre krav, man skal vide, afhænger af studieniveauet.

Krav til engelsk

Danmark har brug for en høj standard på engelsk til alle sine videregående uddannelser. For at studere i Danmark skal ansøgere til engelskuddannede post- og bacheloruddannelser som minimum bevise engelskfærdigheder, der kan sammenlignes med ‘engelsk B’ i den danske gymnasium. Nogle programmer kræver ‘engelsk A’, hvilket er et niveau højere end ‘engelsk B’.

Til uddannelse i Danmark bruges ofte sprogprøverne IELTS, TOEFL og CAE (Cambridge ESOL-undersøgelser) til at bevise en tilfredsstillende sprogfærdighed i engelsk. Scoreækvivalenter bestemmes af de enkelte institutioner, så vær sikker på at tjekke det anvendte instituts sprogkrav. Disse testkrav gælder ikke for indfødte engelsktalende.

Studieafgifter

For alle studerende fra EU (Den Europæiske Union) / EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde) og for studerende, der deltager i et udvekslingsprogram, gives der normalt videregående uddannelser i Danmark gratis. Alle andre studerende fra ikke-EU og ikke deltaget udvekslingsprogram skal betale et studieafgift. De årlige undervisningsgebyrer for fuldtidsstuderende fra 6.000 til 16.000 euro.

Også studerende, der på ansøgningstidspunktet har en permanent Opholdstilladelse (permanent residency) eller en Midlertidig Opholdstilladelse Mmf Varigt Ophold (midlertidig opholdstilladelse, der kan opgraderes til en permanent) eller en opholdstilladelse som det ledsagende barn til en forældre uden for EU / EØS, der har opholdstilladelse baseret på ansættelse (§9a i udlændingeloven – tekst på dansk), behøver ikke at betale for undervisning.

Krav til studieniveau

Der er forskellige støtteberettigelseskriterier for bachelor-, kandidat-, kandidat- og ph.d.-programmer i Danmark. Her er nogle grundlæggende krav til disse programmer til enhver udenlandsk studerende, der ønsker at studere i Danmark.

Krav til bachelorstudier

Adgangskrav til bacheloruddannelser er: En indgangsprøve, der kan sammenlignes med en dansk gymnasium, der efterlader certifikat og bevis på engelsk.

Visse programmer, der skal studeres i Danmark, har yderligere adgangskrav, såsom praktisk erhvervserfaring eller tidligere undersøgelse af et specifikt fagområde.

Krav til postgraduate studier

Adgangskrav til kandidatstudier / kandidatuddannelser i Danmark er: En internationalt anerkendt bachelorgrad med god standard eller tilsvarende, bevis på færdighed i engelsk, og hvis programmet undervises på dansk, bevis på færdighed i dansk.

Krav til ph.d.-studier

For at ansøge om et ph.d.-studie i Danmark skal man normalt have en kandidat- eller kandidatgrad eller tilsvarende. Nogle steder tilbydes et fire-årigt ph.d.-program til studerende, der har gennemført en bachelorkvalifikation sammen med et års studium på postgraduate niveau.